یمن در صورت استمرار تجاوزات اسرائیل تنگه باب المندب را می‌بندد
یمن در صورت استمرار تجاوزات اسرائیل تنگه باب المندب را می‌بندد

یمن در صورت استمرار تجاوزات اسرائیل تنگه باب المندب را می‌بندد به گزارش اخبار روز ایران  در اخبار روز جهان , خبرگزاری روز ایران – گروه بین الملل: تهدید نیروهای مسلح یمنی مبنی بر رصد کشتی‌های اسرائیلی در دریای سرخ و باب المندب که مدتی قبل از سوی سید عبدالملک الحوثی رهبر جریان انصار الله […]

یمن در صورت استمرار تجاوزات اسرائیل تنگه باب المندب را می‌بندد

به گزارش اخبار روز ایران  در اخبار روز جهان , خبرگزاری روز ایران – گروه بین الملل: تهدید نیروهای مسلح یمنی مبنی بر رصد کشتی‌های اسرائیلی در دریای سرخ و باب المندب که مدتی قبل از سوی سید عبدالملک الحوثی رهبر جریان انصار الله یمن مطرح شد و اجرای این تهدید که دیروز با مصادره یک کشتی صهیونیستی در دریای سرخ صورت گرفت، صحنه‌ای منحصر به فرد از عزت و شهامت و صداقت ملت قهرمان یمن به نمایش گذاشت، ملتی که گرچه از سال‌ها پیش درگیر تجاوز ظالمانه و جائرانه متجاوزان است، اما همچنان در طلیعه گروه‌های مقاومت و مدافعان از آرمان فلسطین خود را نشان می‌دهد.
خبرگزاری روز ایران در این رابطه گفتگویی با سرکار خانم دکتر «نجیبة مطهر» مشاور شورای سیاسی امور زنان در صنعا انجام داده که متن آن را می‌خوانید:
سخنرانی اخیر عبدالملک الحوثی و مواضع عملیاتی وی همزمان با حملات موشکی و پهپادی و ارتباط این موضع‌گیری‌ها با عملکرد این فرمانده بزرگ و شجاع را چگونه می‌بینید؟
خداوند متعال همواره در میان امت مردانی را برمی‌انگیزد که به وعده‌ای که خداوند بر دوش آنها گذاشته شده، صادقانه عمل می‌کنند، یکی از این گروه‌ها، یمن است که به صورت رسمی پیوستن خود به محور مقاومت را اعلام و تاکید کرده که موضوع فلسطین اساس اولویت‌های آن قرار دارد و برادران فلسطینی در این جنگ تاریخی با دشمن صهیونیستی تنها نیستند. پیوستن یمن به این جنگ پیامی برای تمام عالم دارد مبنی بر اینکه فلسطین دیگر تنها نیست، بلکه برادرانی دارد که می‌توانند دشمن صهیونیستی را با موشک‌های بالستیک و هواپیماهای بدون سرنشین هدف قرار دهند.
ملت یمن همواره بر خدا توکل کرده و اقداماتی که در مسیر حمله به دشمن صهیونیستی انجام می‌دهند، برگرفته از ایمان این ملت به خداوند و انجام تکلیف دینی و ایمانی در کمک به مستضعفان غزه است. لذا سخنان آقای عبدالملک الحوثی و مواضع پیش‌دستانه و عملیاتی وی مبتنی بر این نکته است که رهبران، نماینده ملت‌ها هستند. گرچه امت اسلامی امتی قوی و پایدار است، اما حاکمان این امت یا ضعیف و وابسته و ترسو هستند یا زیر پرچم آمریکا و اسرائیل قرار دارند و برخی از آنها نیز در زیر پرچم حق و محور مقاومت و دفاع از آرمان فلسطین به عنوان آرمان محوری امت اسلام هستند.
این حوادث پرده از روی بسیاری از رژیم‌ها و کشورها که خود را عرب و مسلمان می‌دانستند، برداشت و تنها اسمی از عربیت و اسلام برای آنها باقی مانده است، چرا که صهیونیست‌ها اصرار دارند که رهبران این کشورها ضعیف و ترسو باقی بمانند تا اسرائیل بتواند چنین جنایت‌هایی را مرتکب شود…
یمن یکی از کشورهای محور مقاومت است که جبهه و دشمن را یکی می‌داند و معتقد است که توطئه‌چینان ضد اسلام یکی هستند و تمام آنچه که امروز در غزه استفاده می‌شود، از سال ۲۰۱۵ در یمن استفاده شده است. لذا سید عبدالملک بدرالدین الحوثی هنگامی این تصمیم را گرفت که نمایندگی کامل از سوی ملت یمن را دارد و اجرا کننده اراده ملت است.
اظهارات الحوثی پاسخ به سیرکی بود که در اجلاس سران عربی و اسلامی انجام شد و صهیونیست‌ها و آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها را دچار تزلزل کرد. یکی از مهم‌ترین نمونه‌های این تزلزل اظهارات وی در خصوص یک موضوع حساس یعنی دریانوردی بود که در شرایطی مطرح شد که هیچ کدام از رهبران کشورها نمی‌توانستند در برابر دشمن صهیونیستی و تجاوزات آن به غزه بایستند یا حتی این جنایت‌ها و تجاوزها را محکوم کنند، اما سید الحوثی با گفتار و عمل خود نشان داد که موضعی شرافتمندانه و شجاعانه اتخاذ می‌کند.
بنابراین موضع صنعا که از زبان سید بدر الدین الحوثی مطرح شد، موضعی استثنایی بود که شرایط کشورهای عربی را در هم شکست و نشان داد که صنعا تنها پایتخت عربی است که مسئولیت‌های ملی و اخلاقی و دینی خود در پشتیبانی از ملت فلسطین و حمایت از آنها با شلیک موشک‌ها و پهپادهای خود به سمت رژیم اشغالگر صهیونیستی را می‌شناسد.
مواضع رهبری انقلابی و شورای عالی سیاسی یمن از روز هفتم اکتبر در قبال موضوع فلسطین استمرار پیدا کرده و امروز به جایی رسیده که این کشور از مشارکت مستقیم خود در این درگیری‌ها از طریق اجرای عملیات مسلحانه بی‌نظیر و شلیک موشک‌های بالستیک بالدار و هواپیماهای بدون سرنشین ضد اهداف صهیونیستی در سرزمین‌های اشغالی خبر داده و از این طریق اسرائیل را تهدید کرده و به آن فشار وارد می‌کند و همزمان با ضرباتی که این رژیم از مقاومت اسلامی در فلسطین و حزب‌الله در جبهه شمالی دریافت می‌کند، باعث تزلزل تل‌آویو شده است.
وزن اقدام عبدالملک الحوثی در وارد کردن دریای سرخ به معادله درگیری‌ها چقدر است و این اقدام چه افق‌های جدیدی را می‌تواند باز کند؟
این جنگ اوضاع راکد را به تحرک واداشت و موضوع فلسطین را بعد از تلاش‌های دولت آمریکا از سال ۲۰۱۱ برای حذف آرمان فلسطین و طریق مشغول کردن کشورهای عربی به تحولات موسوم به بهار عربی بار دیگر در صدر اولویت‌ها قرارداد؛ آن هم بعد از آنکه توافق‌نامه‌های عادی‌سازی بین رژیم صهیونیستی و برخی دولت‌های منطقه با چشم‌پوشی از آرمان فلسطین و فراموش کردن حقوق مشروع ملت فلسطین در تشکیل دولت مستقل فلسطینی به پایتختی قدس به امضا می‌رسید.
با وجود اهمیت بالایی که این جنگ در تاریخ درگیری‌های عربی و اسرائیلی دارد و فرصتی مناسب برای دولت‌ها و ملت‌های عربی جهت خلاصی از این غده سرطانی به شمار می‌رود، اما مواضع این دولت‌ها که محکوم پیروی از سیاست‌های اربابان خود هستند، همچنان ناامید کننده است و آنها سستی و ضعف و رکودی که رهبران عادی‌ساز آن را در پیش گرفته‌اند را رها نمی‌کنند. در چنین شرایطی سید عبدالملک الحوثی دریای سرخ را وارد معادلات جنگی کرده که از ابعاد مختلف قابل بررسی است:
اول: رصد این تحولات نشان می‌دهد که ما همواره هوشیار هستیم، چرا که سید نیز در سخنان خود از این هوشیاری و رصد دائمی و جستجوی کشتی‌های اسرائیلی در دریای سرخ و باب المندب و آب‌های منطقه‌ای یمن سخن گفت.
دوم: ما از حق تمامیت ارضی خود که مصادره شده است، همچنان استفاده می‌کنیم.
سوم: یک سوم تجارت جهانی از طریق این گذرگاه انجام می‌شود.
چهارم: این‌ها کشتی‌هایی هستند که دولت‌های بزرگ برای حفظ منافع خودشان به دریای سرخ فرستاده‌اند. دنیا باید بداند که ما در برابر کشتار کودکان و زنان و مردان و نابودی غزه دست بسته نمی‌مانیم و اجازه نمی‌دهیم اسرائیل به تجاوزات خود ادامه دهد. یمن همچنان اهرم قدرت‌های زیادی دارد که از آنها استفاده نکرده و وقتی یمن وارد این جنگ می‌شود، معنای آن این است که در صورت استمرار جنایت‌های اسرائیل، ملت‌های دیگر نیز وارد خواهند شد. این در حالی است که شرکت‌های بیمه بعد از سخنرانی سید عبدالملک الحوثی هزینه‌های بیمه کردن کشتی‌ها را افزایش داده بودند.
پنجم: موشک‌های یمن در دریای سرخ تأثیرگذار بوده و می‌تواند بندرگاه اصلی آن و گردشگری در آن را تعطیل کند، همانطور که می‌تواند بر روند فعالیت کشتی‌های نفتی تأثیرگذار باشد و این موضوع به ضرر تمامی دولت‌های بزرگ و تصمیم سازان جنگ در غزه است. ما در این جنگ ضد آمریکا و اسرائیل و انگلیس هستیم و این یک تصمیم استراتژی است که بیهوده اتخاذ نشده است.
چرا کشتی‌های اسرائیلی سعی می‌کنند خود را مخفی کنند و رادارهای خود را خاموش می‌کنند؟ آیا این موضوع نشان می‌دهد که دشمن صهیونیستی تهدید یمنی‌ها را جدی گرفته و می‌داند که آنها جرأت انجام این تهدید را دارند؟
بله؛ یمن از طریق اعلام رسمی انجام عملیات نظامی و راهبردی و حمله به اهداف نظامی صهیونیست‌ها در بندر ایلات و ام الرشراش و صحرای النقب و دیگر اهداف استراتژیک رژیم صهیونیستی در سرزمین‌های اشغالی وارد خط مستقیم درگیری با دشمن شده است. این اقدام قهرمانانه یمن و نیروهای مسلح آن، به ملت فلسطین این احساس را می‌دهد که هر اندازه که امت اسلامی و دولت‌های عادی سازی دچار خفت و خواری شده باشند، فلسطین همچنان پشت و پناهی دارد.
پیام‌های راهبردی ورود تنگه باب المندب در معادله جنگ کنونی چیست و این اتفاق چه تأثیری بر موجودیت نظامی آمریکا در دریای سرخ خواهد داشت و پیامدهای اقتصادی این موضوع بر روند مناسبات تجاری دشمن صهیونیستی با کشورهای آسیایی چگونه خواهد بود؟
از آنجا که این معادله استراتژیک مبتنی بر موضع ثابت یمنی‌ها نسبت به آرمان فلسطین و به ویژه تحولات غزه است، نشان می‌دهد که این کشور اهرم‌های مناسبی در زمان مشخص خود دارد، یمن گزینه‌های متعددی دارد که می‌تواند از آنها به عنوان اهرم فشار ضد دشمن صهیونیستی و حامیان و پشتیبانان آن و خیانتکارانی که در کنار این دشمن حضور دارند، استفاده کند. نشست‌های شورای امنیت و ادعای توافق آتش بس نیز تنها یک تلاش برای کاهش التهاب در دریای سرخ است، چرا که اگر جنگ در دریای سرخ شعله‌ور شود، در دریای مدیترانه و همچنین بحر العرب نیز شعله‌ور می‌شود و موجودیت نظامی آمریکا در سایه جانفشانی‌های کشورهای منطقه به باد می‌رود. این چیزی است که تصمیم سازان بین‌المللی از آن آگاهی دارند و می‌دانند که اگر کنترل اوضاع از دست خارج شود و تنگه باب المندب که یک سوم تجارت جهانی از طریق آن انجام می‌شود، بسته شود؛ اوضاع سختی پیش روی آنها خواهد بود. ملت یمن در صورتی که جنایات و تجاوزهای دشمن صهیونیستی ادامه پیدا کند، در آینده‌ای نزدیک مجبور به بستن این تنگه خواهد شد و به این ترتیب جنگ جهانی شکل خواهد گرفت که نه بایدن و نه نتانیاهو و نه دیگران قدرت تحمل آن را ندارند.
درد و مصیبت مشترک بین ملت‌های یمن و فلسطینی که آقای الحوثی به عنوان علامت شاخص در مناسبات بین یمن و فلسطین از آن صحبت کردند، چه افق‌ها و مبانی دارد؟
یمن پیش از این موضع خود نسبت به غزه را مشخص کرده و ملت یمن آن را جنگی مقدس می‌دانند و موضع رسمی و مردمی این کشور همان چیزی بود که رهبری حکیمانه صنعا به صورت واضح و آشکار در حضور در کنار ملت یمن از همان لحظه آغازین عملیات طوفان الاقصی اعلام کردند که همزمان با تظاهرات گسترده مردمی در همبستگی با ملت فلسطین بود که در تأیید و حمایت و تبریک این عملیات قهرمانانه آن را برپا کرده و به سید عبدالملک بدرالدین الحوثی اختیار داده‌اند تا تدابیر لازم را برای کمک به ملت فلسطین اتخاذ کند.
این همان موضع ثابت و شرافتمندانه ملت یمن نسبت به آرمان فلسطین است، ما در ارائه کمک و پشتیبانی به ملت فلسطین و مقاومت آن لحظه‌ای تردید نمی‌کنیم، به ویژه که رهبر ما نیز به نمایندگی از ملت یمن و به صورت آشکار اعلام کرد که ما بخشی از محور مقاومت هستیم و فاصله جغرافیایی از فلسطین مانع از انجام وظیفه ما نمی‌شود و ما تمامی توان خود را برای کمک به ملت فلسطین به کار می‌گیریم. در همین رابطه تظاهرات گسترده مردمی در حمایت از فلسطین برگزار شد و مردم یمن با ارائه کمک‌های مالی و تسلیحاتی به کمک فلسطین شتافتند و حجت را بر رژیم‌های عربی تمام کردند. امیدوارم براتون خبر یمن در صورت استمرار تجاوزات اسرائیل تنگه باب المندب را می‌بندد براتون مفید بوده باشه.

۲۰۲۳-۱۱-۲۰ ۱۰:۳۲:۳۳