بازجذب ۲۶ هزار دانش آموز به نظام آموزشی در دوران پساکرونا
بازجذب ۲۶ هزار دانش آموز به نظام آموزشی در دوران پساکرونا

بازجذب ۲۶ هزار دانش آموز به نظام آموزشی در دوران پساکرونا به گزارش اخبار روز ایران  در اخبار روز سیاسی , به گزارش خبرگزاری روز ایران، محمد مخبر معاون اول رئیس جمهور در جلسه‌ای که با حضور وزیر آموزش و پرورش و مسئولان پژوهشکده‌ها و نهادهای عمومی و انقلابی برگزار شد، گفت: غفلت از نظام […]

بازجذب ۲۶ هزار دانش آموز به نظام آموزشی در دوران پساکرونا

به گزارش اخبار روز ایران  در اخبار روز سیاسی , به گزارش خبرگزاری روز ایران، محمد مخبر معاون اول رئیس جمهور در جلسه‌ای که با حضور وزیر آموزش و پرورش و مسئولان پژوهشکده‌ها و نهادهای عمومی و انقلابی برگزار شد، گفت: غفلت از نظام آموزشی زمانی نمایان می‌شود که جبران نیروی تحصیل کرده امکان پذیر نباشد و باید با توجه به اهمیت این موضوع در دولت سیزدهم و همچنین هوش و استعداد کودکان و نوجوانان ایرانی با برنامه‌ریزی منظم و کمک اندیشکده‌ها و پژوهشکده‌های مطالعاتی آمار بازماندگان از تحصیل را به صفر رساند.
وی تصریح کرد: دولت مردمی سیزدهم گام‌های بزرگی در رفع موانع عدالت آموزشی و بازگشت بازماندگان از تحصیل برداشته است و آمادگی کامل داریم تا اهداف سند تحول را محقق کنیم.
مخبر با اشاره به آمار بازماندگان از تحصیل در برخی از استان‌ها، بر ضرورت شکل دادن یک قرارگاه و رفع چالش‌های این استان‌ها در حوزه آموزش و پرورش تأکید و وزیر آموزش و پرورش را موظف کرد برنامه عملیاتی این قرارگاه به سرعت آماده و عملیاتی شود.
وی با تاکید بر ضرورت مهارت آموزی در دوره دانش آموزی گفت: باید برای عقب ماندگی مهارتی دانش آموزان در دوره کرونا یک برنامه ویژه تمهید شود و این موضوع با کمک مجلس در برنامه هفتم نیز گنجانده شود.
معاون اول رئیس جمهور اهمیت تقویت هنرستان‌ها را خاطرنشان ساخت و تاکید کرد: اگر یک دانش‌آموز پس از اتمام دوره تحصیلی در نظام آموزش و پرورش بتواند صاحب حرفه و مهارتی گردد، می‌توان به تکرار چرخه فقر و ریشه کنی آن در خانواده و کشور پایان و سطح اشتغال را افزایش داد. بنابراین ضرورت دارد وزارت آموزش و پرورش توجه به هنرستان‌ها را بار دیگر در رأس برنامه‌های خود قرار دهد.
مخبر افزود: تهیه و تدوین لایحه تقویت مدارس در وزارت آموزش و پرورش می‌تواند برخی اشتباهات گذشته در خصوص سرانه مدارس، سرانه تغذیه و جابجایی دانش آموزان را جبران نماید.
وی همچنین با تأکید بر ضرورت و اهمیت طرح اداره مدارس به صورت هیأت امنایی و مدرسه یاری و مدرسه داری خیرین مدرسه ساز در وزارت آموزش و پرورش، گفت: در کنار این اقدامات باید وزارت آموزش و پرورش طرح ارزیابی تحصیلی بدون امتحان را بررسی و تدوین کند.
در این نشست، وزیر آموزش و پرورش از اولویت آموزش و پرورش در برنامه‌های دولت خبر داد و افزود: لایحه‌ای تحت عنوان لایحه تقویت مدرسه در حال آماده سازی است تا پس از تصویب، ساختار حمایت از مدارس و همچنین نقش مدارس در محلات و مناطق تحت پوشش را متحول سازد و همچنین از ظرفیت‌های مردمی برای مدیریت مدارس و رسیدگی به وضعیت دانش آموزان مناطق محروم استفاده شود.
همچنین در این جلسه گزارشی در خصوص نرخ کاهش بیسوادی ۶ ساله و بیشتر در ایران در مقایسه با کشورهای منطقه و جهان، شاخص تغییر ضریب جینی آموزش در مناطق مختلف، درصد بیسوادی در تهران و سایر استان‌های کشور، نرخ فقر بی پولی کودکان زیر ۱۸ سال نسبت به معلم به دانش‌آموز و بالعکس در ایران در مقایسه با سایر کشورهای دنیا، روند ترک تحصیل، توزیع حمایتی، نسبت بودجه آموزش و پرورش به تولید ناخالص داخلی و مقایسه سرانه دانش آموزی ایران با کشورهای جهان ارائه شد.
در ادامه تأکید شد در دولت سیزدهم هزینه ایاب و ذهاب و سرانه مدارس احیا شده است که با توجه به اهمیت این موضوع برنامه‌ریزی‌ها برای افزایش این دو موضوع در کنار برقراری سرانه تغذیه در مدارس در وزارت آموزش و پرورش در حال پیگیری و اجرایی است.
همچنین در خصوص کاهش و به صفر رساندن کودکان بازمانده از تحصیل و ترک تحصیل پیشنهادهایی شامل کاهش تمرکزگرایی و افزایش اختیارات منطقه‌ای و محلی، ایجاد پنجره واحد حمایتی از طریق مدرسه و ایجاد قرارگاه جهادی عدالت آموزشی مورد بررسی قرار گرفت.
وزارت آموزش و پرورش نیز گزارشی از نرخ بازماندگان از تحصیل در دوران کرونا و پسا کرونا ارائه و تأکید کرد در دولت سیزدهم و با اجرای طرح شهید محمودوند با همکاری گروه‌های جهادی و محوریت آموزش و پرورش در حدود ۲۶ هزار دانش‌آموز باز جذب نظام آموزشی و کلاس‌های درسی شدند. امیدوارم براتون خبر بازجذب ۲۶ هزار دانش آموز به نظام آموزشی در دوران پساکرونا براتون مفید بوده باشه.

۲۰۲۳-۰۷-۱۳ ۱۲:۴۶:۱۴