بررسی علل سرطان کولورکتال و روشهای جلوگیری از عود آن به گزارش اخبار روز ایران در اخبار روز فناوری , به گزارش خبرگزاری روز ایران به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، فهیمه فتاحی، دانش آموخته دکتری تخصصی پزشکی مولکولی دانشگاه علوم پزشکی ایران در توضیح تحقیقات رسالهاش که با […]
بررسی علل سرطان کولورکتال و روشهای جلوگیری از عود آن
به گزارش اخبار روز ایران در اخبار روز فناوری , به گزارش خبرگزاری روز ایران به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، فهیمه فتاحی، دانش آموخته دکتری تخصصی پزشکی مولکولی دانشگاه علوم پزشکی ایران در توضیح تحقیقات رسالهاش که با راهنمایی محمد نجفی و با حمایت بنیاد ملی علم ایران انجام شده، گفت: سرطان کولورکتال (Colorectal cancer) بهعنوان سومین عامل مرگ ناشی از سرطان در دنیا شناخته شده است. با وجود حصول پیشرفتهایی در تشخیص و درمان این سرطان، عود تومور و متاستاز، دو فاکتور تاثیرگذار بر بقای بیماران دارای سرطان کولورکتال است.
وی ادامه داد: سلولهای بنیادی سرطانی، نقش مهمی در شروع تومور، عود، متاستاز و مقاومت به درمان دارند و نیاز به تحقیقات در مورد این سلولها بیش از قبل احساس میشود.
این محقق در ادامه درباره روشهای درمانی این نوع سرطان توضیح داد: اصلیترین راهکار درمانی برای بیماران مبتلا به CRC، جراحی است که البته نتایج متفاوتی هم در بردارد. همچنین شیمیدرمانی هم برای افراد مبتلایی که ریسک بالایی برای عود بیماری دارند، انجام میشود.
وی اضافه کرد: تقریباً میتوان گفت که ۵۰ درصد بیماران پس از جراحی و شیمیدرمانی، عود و بازگشت بیماری داشتهاند.
فتاحی در ادامه بیان کرد: باتوجه به اهمیت تشخیصهای مولکولی و ژنتیکی در افراد دچار سرطان، شناسایی فاکتورهایی که پیشرفت بیماری و مرحله بیماری فرد مبتلا به سرطان را نشان دهد؛ اهمیت ویژهای دارد و از موارد مهمی است که امروزه محققان و پزشکان به آن توجه دارند.
وی افزود: به همین دلیل، هدف غایی و نهایی از انجام این طرح، بهبود پیشآگهی افراد مبتلا به سرطان کولورکتال با شناسایی این فاکتورهای مولکولیست بود تا در بخش بالینی از آن استفاده شود.
این محقق در ادامه گفت: اختلال در بیان مولکولها میتواند در رشد و پیشرفت سرطان نقش تعیینکنندهای داشته باشد. به همین دلیل، تاکنون مطالعات بسیاری روی پروفایل بیانی حاصل از ژنوم صورت گرفته است.
وی در ادامه با اشاره به کمک علم انفورماتیک به علم پزشکی گفت: به دلیل آنکه انفورماتیک، علمی جدید است که در پزشکی کاربردهایی پیدا کرده است، لذا تحقیقات عملی انجام شده زیادی برای آن وجود نداشت و فقط توانستیم تعداد کمی مقاله در این موضوع پیدا کنیم حال آنکه این طرح و این علم در آینده میتواند بسیار کمککننده باشد.
فتاحی خاطر نشان کرد: از چالشهای موجود در این طرح میتوان به سرعت پایین اینترنت اشاره کرد. تحریمها نیز مزید بر علت شده و موجب شد تا به دادههای سایتها دسترسی نداشته باشم اما به هر طریقی شده، تلاش کردم تا این تحریمها را دور بزنم. تهیه مواد آزمایشگاهی در کنار هزینههای بالای مالی هم مشکلاتی را برای ما به وجود آورد که البته با همه این چالشها سرانجام این تحقیق به نتیجه رسید. امیدوارم براتون خبر بررسی علل سرطان کولورکتال و روشهای جلوگیری از عود آن براتون مفید بوده باشه.
۲۰۲۳-۱۰-۰۸ ۱۱:۰۲:۴۳