کشتیهای چین رزمایش آمریکا و متحدانش در استرالیا را رصد میکنند به گزارش اخبار روز ایران در اخبار روز جهان , به گزارش خبرگزاری روز ایران به نقل از دیلیمیل، «ریچارد مارلز»، وزیر دفاع استرالیا اعلام کرد رزمایش مشترک دو هفتهای آمریکا، استرالیا و ۱۰ کشور دیگر امروز جمعه در آبهای استرالیا آغاز میشود. وبسایت […]
کشتیهای چین رزمایش آمریکا و متحدانش در استرالیا را رصد میکنند
به گزارش اخبار روز ایران در اخبار روز جهان , به گزارش خبرگزاری روز ایران به نقل از دیلیمیل، «ریچارد مارلز»، وزیر دفاع استرالیا اعلام کرد رزمایش مشترک دو هفتهای آمریکا، استرالیا و ۱۰ کشور دیگر امروز جمعه در آبهای استرالیا آغاز میشود.
وبسایت «دیلی میل» ضمن گفتوگو با وزیر دفاع استرالیا درباره جزئیات این رزمایش نوشته کشتیهای جاسوسی چین در نزدیکی سواحل استرالیا حضور دارند و این رزمایش را از نزدیک رصد میکنند.
این رزمایش در ابتدا با حضور نیروهای آمریکا و استرالیا برگزاری میشد و سپس با حضور ژاپن و کره جنوبی گسترش یافت و اکنون ۱۲ کشور در آن شرکت میکنند. این رزمایش مشترک با حضور ۳۰ هزار نیرو از ۱۲ کشور در استرالیا برگزار میشود.
به گفته وزیر دفاع استرالیا نیروهای نظامی کانادا، فیجی، فرانسه، آلمان، اندونزی، ژاپن، نیوزلند، پاپوآ گینه نو، جمهوری کره، تونگا و انگلیس در این رزمایش شرکت خواهند کرد و نیروهایی از هند، فیلیپین، سنگاپور و تایلند نیز به عنوان ناظر حضور دارند.
دولت آلمان اخیرا اعلام کرد در چارچوب شرکت در رزمایش مشترک، برای نخستین بار نیروی نظامی به استرالیا اعزام میکند؛ اقدامی که نشان میدهد در بحبوحه افزایش تنشها با چین، تمرکز برلین بر منطقه ایندو-پاسفیک افزایش یافته است.در سالهای اخیر آلمان حضور نظامی بیشتری در منطقه ایندو-پاسفیک داشته، حتی اگر این به معنای پیگیری منافع امنیتی و اقتصادی باشد.
آلفونس مایس، فرمانده ارتش آلمان در گفتوگویی با رویترز گفت: «این منطقه برای ما در آلمان و همچنین برای اتحادیه اروپا به دلیل وابستگیهای متقابل اقتصادی بسیار اهمیت دارد» به نوشته رویترز چین مهمترین شریک تجاری برلین است و ۴۰ درصد تجارت خارجی اروپا از طریق دریای جنوبی چین جریان دارد؛ آبراههای که نقطه کانونی اختلافات ارضی در اقیانوس هند و اقیانوس آرام است.
در سالهای اخیر تلاشهای آمریکا و کشورهای غربی برای مقابله با قدرت روزافزون چین، بیشتر متمرکز بر حوزه «ایندو-پاسفیک» بوده است؛ ایندوپاسفیک به منطقه جغرافیاییِ تلاقی دو اقیانوس هند و آرام در آسیای جنوبشرقی گفته میشود و «شینزو آبه»، نخستوزیر فقید ژاپن، نخستین سیاستمداری بود که این مفهوم را وارد ادبیات سیاسی کرد.
آبه در آگوست ۲۰۰۷ در سخنرانی خود در پارلمان هند، ایجاد «هلال آزادی و رفاه در آسیایی بزرگتر» را در منطقه این دو-پاسفیک پیشنهاد داد. او آگاهانه بدون اینکه نامی از چین ببرد، تأکید کرد کشورهای هند، آمریکا، استرالیا و ژاپن، چهار قدرت دخیل در این پیشنهاد هستند. گرچه در تعریف محدوده جغرافیایی «ایندو-پاسفیک»، هر اندیشمند سیاسی، سیاستمدار و کشوری بنا بر ایدئولوژی و منافع خاص خود، تعریفی متفاوت از آن دارد، معمولاً به محدوده جغرافیایی از اقیانوس هند تا غرب اقیانوس آرام، این دو-پاسفیک گفته گفته میشود.
این منطقه جغرافیایی کشورهای استرالیا، بنگلادش، بوتان، برونئی، کامبوج، فیجی، هند، اندونزی، ژاپن، لائوس، مالزی، مالدیو، میانمار، نپال، نیوزیلند، پاپوآ گینه نو، فیلیپین، سنگاپور، سریلانکا، تایوان، تایلند، تیمور- لسته، آمریکا و ویتنام را در بر میگیرد. امیدوارم براتون خبر کشتیهای چین رزمایش آمریکا و متحدانش در استرالیا را رصد میکنند براتون مفید بوده باشه.
۲۰۲۳-۰۷-۲۱ ۰۶:۵۸:۲۴